תכנון הבית הוא מסע שלם שמגיע לשיאו בשלב בחירת העיצוב, כאן כל אלמנט יקבע את התחושה, האווירה וגם את הסגנון שאתם רוצים ליצור. התקנת דלתות כניסה שמתאימות לעיצוב הרצוי תאפשר לכם להשלים את המראה הרעיוני שציפיתם ליצור וגם לשדר רמת חיים איכותית וגבוהה, לצד פרקטיקה מצוינת ואיכויות מתקדמות. במאמר הזה נגיש לכם את כל הדרכים לבחור בדלת הכניסה שתתאים לכם.
השפעות אפשריות על דלתות כניסה
אמנם ראיתם עשרות דוגמאות של דלתות יפהפיות שהייתם מעוניינים לשלב, אך כעת זה הזמן לחשוב גם על ההשפעות החיצוניות והסביבתיות של הדלת. בתים פרטיים שמעוניינים ביצירת דלת כניסה מתוך שביל גישה מואר בערב וחשוף לתאורה הטבעית ברמה טובה לאורך היום, יצטרכו להימנע מדלתות שהמראה שלהן בהיר ואף מסנוור. בהקשר הזה, ייתכן שלא יהיה נכון לשלב זכוכית או אריחים שונים על הדלת ורצוי לספק לה גוון כהה יותר. ברובד הסמוי של דלתות חלקות בצבע אחיד בולט, הן מזמינות יותר פנימה מאחר ומדובר במעין מפלט שנוגד את מה שמתרחש בסביבה החיצונית.
לעומת זאת, דלתות כניסה שנמצאות בצל וגם בשעות הערב מאפילות על הכניסה ויוצרות קדרות, עדיף לשדרג לכדי דלת מאירת פנים, מבריקה ובהירה, הכוללת חלונות שקופים או אלמנטים דמויי מראה.
מתייחסים לסגנון העיצובי של הבית
אמנם כל דלת כניסה צריכה להיות יפה, מזמינה ואטרקטיבית מבחוץ, אך אסור לשכוח שיש לה גם צד שני. הבחירה נעה בדרך כלל בין הצורך לשלב דלת במראה כפרי מסוגנן וחמים לבין דלת במראה היי-טק מודרני ומינימליסטי. מומלץ להחליט על הסגנון הרצוי כבר במעמד תכנון הדלת ולא לדחות את קבלת ההחלטה למועד שבו מרבית עבודת הבנייה, השיפוץ או העיצוב כבר הושלמה. לרוב מתבססות דלתות הכניסה על גוונים, חיתוכים וסגנונות שמתאימים במדויק לעיצוב הפנים הנבחר ולכן יהיה קל להתאים דלת באותו הסגנון מול המעצב או המעצבת שלכם. אם אין לכם מעצב פנים, אפשר לבצע את אותו תהליך התאמה גם מול החברה המתקינה עבורכם את דלת הכניסה.
על סגנון, תקופה ומקום
אם אתם עומדים בכניסה לבית במראה קלאסי מוקפד ומרשים, הרי שבוודאי שעל הדלת להיות קלאסית, מגולפת ומעוטרת באותו המוטיב. דלתות הכניסה שלנו נועדו לחקות או לדמות סביבה ותקופה מסוימות, כאשר ההשראה מתקבלת מעשרות זרמים וסגנונות אפשריים. אם חשוב לכם להעמיד חזית במראה בורגני או כפרי, מומלץ להתמקד בצבעים שמסמלים אותם היטב כמו צבע העץ (או צבע חום), אדום או בורדו, ירוק בקבוק או כחול – כולם תואמים את העיצוב האירופאי העשיר והמטופח. אם תעדיפו ליצור מראה מודרני ויוקרתי יותר, רצוי להשתמש בצבעים בהירים מאוד כמו לבן, קרם או שמנת ואם הדלת בעלת עיצוב מיוחד יהיה ניתן לשלב בה גם צבעים כמו בז’, חאקי או אלמנטים ירקרקים ותכולים. בתים יחודיים שבהם הרצון הוא ליצור דלתות כניסה במראה עתיק ונוסטלגי, יוכלו להשתמש במספר גוונים שונים, אם כי הדגש הוא בעיטורים, הגילופים והפרזול שנמצאים על הדלת.
התקנת דלת כניסה בבניין מגורים
ברוב הזמן המיקוד הוא בהתקנת הדלתות שמתבצעת עבור כל אדם לביתו, אך מה לגבי התקנת הדלת המרכזית שמהווה את הכניסה לבניין? גם היא אמורה לשדר מראה עיצובי וסגנון מסוימים, להזמין בנחת פנימה ולהתכתב עם עיצוב הלובי. על הדרך אמורות דלתות הבניין לענות על צרכים חשובים כמו מנגנוני הטריקה והנעילה מבחוץ, יצירת דלתות אינטרקום, ידיות במיקום מסוים ועוד.
התקנת דלת כניסה לבניינים מתחילה בבחירת הגודל. נדרשת מדידה של שטח הדלת על מנת להתאים את סוג הדלת הנכון. בנוסף, ההתקנה בישראל נדרשת לעמידה בתקן מחמיר, מה שמחייב את מתקיני הדלתות למסירת הדירוג של כל דלת, שנע מ-1-4. דלתות בעלות ארבעה כוכבים נחשבות לעמידות והחזקות ביותר ולכן יתאימו לבניינים שרוצים הגנה מלאה מפני כניסת אורחים לא קרויים.
בדומה לדלתות הכניסה הביתיות, גם דלת הבניין יכולה להתחדש באמצעי מיגון שונים כמו מצלמת אינטרקום או זיהוי באמצעות טביעת אצבע. בטיחותכם חשובה ולכן אין שום טעם להשקיע במוצר ירוד וזול או לחסוך באלמנטים חיוניים.
את דלת הבניין מתכננים במקביל ללובי המבנה, כאשר הרצון העיקרי הוא לשלב בהרמוניה בין השניים ליצירת מראה איכותי ונעים. בנוסף נדרשות תכונות חשובות כמו בטיחות ואסתטיקה, עמידות לטווח ארוך וגם הימנעות משחיקה מוגברת בשל תנאי מזג האוויר.